Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

(DOWNLOAD) "Indicierna. BrottmÄlshistoria" by S. A. Duse # Book PDF Kindle ePub Free

Indicierna. BrottmÄlshistoria

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Indicierna. BrottmĂ„lshistoria
  • Author : S. A. Duse
  • Release Date : January 25, 2019
  • Genre: Mysteries & Thrillers,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 1142 KB

Description

Luffaren John Birn sitter i fÀngelse och skriver ner sin historia.

Om hur hans liv förĂ€ndrades för alltid nĂ€r den vackra kvinnan Rosalie Grutens en kvĂ€ll trĂ€ffar pĂ„ honom pĂ„ en av Stockholms gator.  


Den hĂ€r texten skrevs av deckarförfattaren Samuel August Duse (1873–1933). Han startade den första svenska deckarvĂ„gen med sina berĂ€ttelser om privatdetektiven Leo Carring och dennes Ă€ventyr i Stockholm. 

Författaren började karriĂ€ren som yrkesofficer vid artilleriet och skrev sina första böcker om sin Ă€ventyrliga expedition till Antarktis Ă„r 1901. Hans böcker om Leo Carring gavs ut i mĂ€ngder av upplagor och översattes till ett dussintal olika sprĂ„k. Under signaturen ”S. A. Duse” skrev han ocksĂ„ 100-tals deckare och noveller till de svenska dagstidningarna.   


Den hĂ€r texten publicerades ursprungligen i oktober Ă„r 1915 i tidningen ”JĂ€mtlands-Posten” med titeln ”Indicierna. BrottmĂ„lshistoria”. 


Eftersom den hÀr texten skrevs i början av 1900-talet sÄ innehÄller den namn, ord och mÄtt som inte Àr sÄ bekanta i dag. DÀrför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.


Ebook Download "Indicierna. BrottmÄlshistoria" PDF ePub Kindle